Kjellin Motorsports

Skotercross

Våra förare

Emil Hansson

Emil Hansson, 26 år från Boden är teamets förare inom skotercross.

Han började sin satsning inom skotercross 2010 i ungdomsklassen och har sedan dess utökat meritlistan ordentligt och har tävlat på elitnivå i Sverige samt även i USA 2016 där han vann East Coast Snowcross serien.

2018 drog storsatsningen i gång tillsammans med Mattias Kjellin och redan första säsongen tog teamet ett SM guld i klassen Pro stock som är för standard maskiner.

2019 tog han klivet upp till Open klassen där man får utföra viss modifiering av skotrarna men var tyvärr med om en knäskada i början av säsongen.

Med ett VM-brons i bagaget från 2021 inledde Emil årets säsong starkt och ligger i nuläget 2: a i SM serien efter tre körda deltävlingar och laddar nu upp inför SM finalen som går i Kalix den 9/4. Han tog även hem ett brons i Stadioncross SM under SM-veckan i Piteå, en otrolig bedrift efter att ha fått en spricka i nyckelbenet bara 3 veckor innan.

Emil är en riktig vinnarskalle med ett pannben av stål och en otrolig vilja att pressa sig själv till att alltid bli bättre. Utanför tävlingsbanan är han en person som gärna spenderar tid med familj och vänner och bor tillsammans med sin sambo Emilia och deras två hundar i en villa i Boden.

Han är en godhjärtad person som alltid ställer upp med ett leende på läpparna och har alltid nära till skämt och skratt. På sommaren håller Emil i gång sin träning med bland annat crosskörning, fys- och konditionsträning samtidigt som han arbetar som maskinförare åt Kjellin Mining & Entreprenad AB.

Om Skotercross

En relativt ung uppfinning

Skotercross är en tävlingsform för snöskotrar. Sverige, Finland och Norge dominerar sporten i Europa. Den nordamerikanska sporten är inte med i internationella motorcykelförbundet och skiljer sig ganska mycket från den europeiska varianten.

Svenska förare har länge varit i toppen av skotersporten. Dock ska det tilläggas att den europeiska skotersporten är reglerad under FIM, Internationella motorcykelförbundet medan den nordamerikanska skotersporten har skapat en egen organisation, ISOC – International series of champions, med lite andra regler än de europeiska. USA korar exempelvis sin världsmästare i Amsoil Championship Snocross Nationals medan vi gör det via FIM Snowcross World Championship.

Hör av er till oss

Ni är alltid välkomna att skicka oss ett meddelande, så hör vi av oss.