Kjellin Motorsports

Om oss

Bakgrund

Grundades 2004

Kjellin Motorsports grundades 2004 av Mattias Kjellin, och har sen dess varit verksam inom skotercross på yttersta elitnivå runt om i världen. Teamet har även varit delaktig i motocross, mest då som en bra ”offseason” träningsform, men vi har även där tävlat på regional nivå med stora framgångar.

Mattias har haft stora framgångar nationellt men även internationellt. Han har vunnit tävlingar och serier i Sverige, Norge och Finland men också i USA och Ryssland. När han tävlade i USA så var Teamet bland dom första från Norden som testade sina vingar ”over there” och det med stora framgångar. Detta ledde fram till ett antal erbjudanden om proffskontrakt med dom större aktörerna i landet.

Mattias har genom motorsporten även fått erbjudanden och möjligheter i filmbranschen på internationell nivå. Han har jobbat både som stuntman och skådespelare i stora produktioner, bland annat som stuntman/skådespelare med en stor roll i filmen Hotet med Kjell Sundvall. Han har även medverkat i reklamfilmer för Volkswagen, BMW, McDonalds och Exxon får att nämna några.

Mattias insjuknade i sjukdomen twar

2013 insjuknade Mattias dessvärre i sjukdomen twar mitt under den tyngsta träningsfasen för året. Mattias valde då att lägga skotercrosshjälmen på hyllan, det efter att han vara ytterst nära att gå bort under ett träningspass i Jan 2014 där han hade hjärtstillestånd på nära en minut. Efter tillfrisknandet Aug 2014 så lades nu all fokus och energi på att i stället hjälpa och stötta talangen Emil Hansson i skotercrossen, samt att fortsätta bygga upp företaget Team Kjellin Mining & Entreprenad AB.

Kjellin Motorsports började redan 2011 att stötta och coacha den då 15 år gamla talangen Emil Hansson från Boden. Emil har varit förare hos teamet sen 2013 med uppbackning från BRP Lynx. Emil har nu kört för teamet i 10 år och utvecklingen har vart minst sagt fantastisk. 2018 vann han hela SM serien, han har vunnit EM samt slutade 3: a i VM 2021. Emil är för fjärde året i rad uttagen till svenska landslaget.

Emil är idag topp 5 i världen.

Med i eliten sen 2004

Teamet har nu funnits med i eliten sen 2004, vi har på många sätt förändrat och utvecklat motorsporten i landet. Vi har vunnit många priser och utmärkelser för vårt välorganiserade och väldesignade team. Vi har väldigt god ordning och har alltid haft väldigt hög ambitionsnivå med det vi anförtar oss. Vi lägger stor vikt vid design och att det skall vara snyggt och professionellt i alla led, vi har jobbat med designers så som Bo Zolland samt även på senare år Berzerk Design i Tyskland.

Vi är väldigt ödmjuka i vår framtoning, och vi tar oss alltid tid att hjälpa andra inom våra verksamma områden. Vi lägger stor vikt vid att ta oss tid för publik och då framför allt barn och ungdomar som är intresserade av vad vi gör. Vår ödmjukhet till trots så är alltid vårt mål att tillsammans vara bäst, det har alltid varit vårt gemensamma mål och det gäller även idag. Vi vill vara en inspirationskälla för andra och lägger stor vikt vid dom mjuka egenskaperna hos människor.

Hör av er till oss

Ni är alltid välkomna att skicka oss ett meddelande, så hör vi av oss.